Starta aktiebolag

Funderar du på att bilda aktiebolag? Idag är lägsta gräns 50 000 kr vid nystart av aktiebolag. Detta för att fler ska ha möjligheten att starta denna företagsform.

Fördelen med det är ju naturligtvis att man inte behöver satsa mer än 50 000 kr. Det kan dock finnas goda skäl till att satsa mer pengar i sitt bolag. Ibland kan det ta ett tag innan verksamheten börjar bli riktigt lönsam, det kan rent av bli ett förlustår det första året.

Då kan det vara bra att ha lite mer "spelrum" innan aktiekapitalet är förbrukat till mer än hälften och bolaget måste upprätta kontrollbalansräkning. Fundera några gånger över hur du ska göra, och ta gärna hjälp i dina funderingar.

 

Små aktiebolag utan revisor

Revisorsplikten är numera slopad för mindre aktiebolag. Det gäller företag som två år i följd uppfyller minst två av de följande kriterierna:

  • Högst tre anställda
  • Högst tre miljoner i årsomsättning
  • Högst 1,5 miljoner i balansomslutning

Större aktiebolag ska fortfarande ha revision.

Cashback Card

 

  • Registrera dig kostnadsfritt i min VIP klubb
  • Pengarna tillbaka på varje köp

Registrera dig HÄR

 

 

Få hjälp med bokföringen, dela på arbetet och samarbeta med Maximera som är byråpartner med Fortnox.

 

Enkelt och effektivt samarbete

Vill du göra det mesta av jobbet själv, men behöver lite stöd från en redovisningskonsult, eller vill du helst slippa arbetet med ekonomi och önskar att byrån sköter allt? 

En av de största förutsättningarna för ett gott och effektivt samarbete är ett internetbaserat system. Tack vare att båda parter har möjlighet att få tillgång till samma program och information direkt, behöver du och din byrå inte heller lägga tid på att skicka filer, fakturor eller rapporter mellan er. Det är också en fördel om det finns fler intressenter som vill ha tillgång till information, exempelvis revisorn eller medlemmar i företagets styrelse.